Källkritik och informationssökning NA18a

 1. Hjälp mig bestämma mig för om jag ska åka på den här konferensen nästa år.

2. Om du och din kompis ska göra en film om klimatförändringarna med målgrupp elever på gymnasiet, bör ni främst utgå ifrån den här eller den här källan? Varför?

3. Finns det några böcker på skolbiblioteket om klimatet? Några e-böcker?

Annonser

5 kommentarer

 1. Vi skulle välja källan från Linköpings Universitet eftersom de använder sig av flera olika källor vilket resulterar med att texten inte är så vinklat medan den andra källan är vinklat för att vi ska bli medlem i deras organisation.

  Gilla

 2. Den andra källan är bättre om man vill upplysa elever om allvaret kring klimatförändring och övertyga dem att ta ställning.

  Gilla

 3. Jag hade valt att utgå från sajten då den kommer hjälpa mig mest till mitt projekt. Det är även den som jag tycker har mer med ämnet att göra.

  Gilla

 4. Vi skulle valt Naturskyddsföreningen eftersom den lämpar sig bäst till vår målgrupp! Uppsatsen är lång, använder ett svårt språk och innehåller någons egna tankar, medan Naturskyddsföreningen har ett enkelt språk där faktan presenteras klart och tydligt.

  Gilla

 5. Naturskyddsföreningen består av en grupp med skribenter som kan granska varandras information och källor. Den vetenskapliga texten granskas av professorer, men kanske inte av andra i olika åldrar och därför kan det vara svårt att förstå faktan i avhandlingen. De skriver även om lite olika ämnen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s